Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Kylpyhuoneen pikaremontti - injektoinnista apua irronneisiin laattoihin

Julkaistu

Märkätilojen uusiminen ja kunnostaminen uuteen uskoon käy helpommin kuin uskaltaisi toivoakaan. Jos rakenteissa ei ole vikaa, ei koko sisutusta ole tarvetta ryhtyä repimään irti. Uutta ilmettä saa aikaan niin pikkurahalla yksityiskohtiin panostaen tai hieman suuremmallakin budjetilla.

Pientä pintaremonttia...

Jo perusteellinen puunaus raikastaa kylpyhuoneen ilmettä kummasti. Saumojen puhdistus sekä suihkukaapin, lavuaarin ja WC-istuimen perinpohjainen siivous antaa taatusti vaikutelman ylellisemmästä tilasta. Kylpyhuoneeseen voi tuoda uutta tuulta myös vaihtamalla tekstiilejä, kuten pyyhkeitä ja mattoja. Suihkuverhon ja suihkupään vaihto on niin ikään helppo ja edullinen mahdollisuus muutokselle. Valon lämpötila ja erilaiset valaistusratkaisut tuovat yllättävän suuren eron tilan ulkonäköön. Viherkasvit ja pienet koriste-esineet, kuten kynttilät tuovat tilaan viimeisen silauksen spa-henkeä.

...vai sittenkin hieman isompi projekti?

Kylpyhuoneen irronneita tai hieman irrallaan olevia laattoja ei ole pakko uusia kokonaan. Itse asiassa laattojen irrottaminen saattaa joissain tapauksissa uhata vesieristyksen ja lämmitysjärjestelmän kuntoa, joten jos se ei ole todella tarpeen, kannattaa irrottamista välttää. Laattojen uudelleen kiinnittäminen onnistuu vaivatta injektoinnilla, jota tarjoaa esimerkiksi Suomen Rakennevahvistus Oy. Tässä menetelmässä saumaan tehdään poraamalla pieni reikä, josta laatan alle ruiskutetaan epoksiliimaa. Liima leviää laatan alle ja kiinnittää sen takaisin paikalleen. Tämän jälkeen sauman reikä paikataan saumausaineella. Injektoinnilla laatat saadaan todella tehokkaasti takaisin kiinni, eikä niiden irtoamista tarvitse pelätä.

Kun irronneet laatat on kiinnitetty kunnolla paikalleen, voidaan ne pinnoittaa, jolloin kylpyhuoneeseen saadaan kokonaan uusi ilme. Ilmeen raikastaminen tällä tavalla ei välttämättä tule kovinkaan kalliiksi ja on huomattavasti pienempi projekti kuin laattojen vaihtaminen. Pinnoitus kestää kulutusta paremmin kuin märkätilan kaakeleiden maalaus. Kalusteiden, tai esimerkiksi pöytälevyjen tai kaapin ovien vaihtaminen tuokin jo sitten suuremman muutoksen tilaan. Niiden maalaaminen on oiva vaihtoehto, jos vaihtaminen kuulostaa liian raskaalta tai kalliilta urakalta. Seinät ja lattia on mahdollista pistää uuteen uskoon mikrosementillä, jos pitää sen antamasta vaikutelmasta. Myös katon voi helposti maalata - esimerkiksi valkoinen katto antaa aivan eri vaikutelman kuin puunvärinen. Maalaamisen lisäksi pintojen pinnoittaminen sisustusmuovilla on hauska ja helppo tapa luoda uusi ilme tilaan kuin tilaan.


jaa