Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Putkiremontti on laaja-alainen kiinteistön saneeraus

Julkaistu

Linjasaneeraus on yksi välttämättömistä kiinteistön hoidossa eteen tulevista toimenpiteistä. Tämä putkiremontiksikin kutsuttu urakka tulee usein eteen kiinteistön ollessa 40-60 vuotta vanha. Remontti voi toki tulla ajankohtaiseksi jo aiemmin, jos putket ovat jostakin syystä menneet huonoon kuntoon. Tässä artikkelissa kerron hieman tarkemmin tämän remontin kulusta.

Ei pelkästään putkiin kohdistuva remontti

Linjasaneerauksella tarkoitetaan kiinteistön vesi- ja viemärilaitteiden sekä usein myös sähkölinjojen uusimista ja parantamista. Usein sen yhteydessä tehdään kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti sekä kunnostetaan myös pattereita ja ilmanvaihtoa. Joissakin tapauksissa linjasaneerauksen yhteydessä parannellaan myös salaojia ja sadevesijärjestelmää. Kyseessä on siis todella kokonaisvaltainen remontti, joka koskettaa kiinteistön kuntoa monelta kantilta. Ehkäpä juuri tästä syystä tätä projektia kartetaan. Odotteleminen ei kuitenkaan pidemmän päälle kannata, sillä odottelu saattaa tehdä remontista yhä kalliimman ja hankalamman. 

Aikataulu ja menetelmä valitaan kuntotarkastuksen pohjalta

Putkien kuntoa arvioidaan kuntotutkimuksella, jonka tekee ammattilainen. Ammattilaisella on käytössään tutkimukseen tarvittavat välineet, kuten kamerat, joiden avulla voidaan nähdä putkien sisälle. Yleensä putkiremontti suunnitellaan hyvissä ajoin, jotta suuren saneerauksen suunnitteluun ja siihen varautumiseen on tarpeeksi aikaa. Remontin kiireellisyyteen vaikuttavat niin putkien kunto kuin muutkin talon korjaustarpeet. 

Putkien osalta linjasaneeraus tarkoittaa joko putkien uusimista tai niiden kunnostusta. Uusiminen on suurempi projekti, mutta myös lopputulos on kestävämpi. Se, kumpi menetelmä valitaan, määritellään kuntotarkastuksen jälkeisessä suunnitteluvaiheessa. Jos putket uusitaan, uusitaan märkätilat usein kokonaan.

Jätä linjasaneeraus ammattilaisille

Huolellinen ja asiantuntevasti tehty suunnitelma on onnistuneen ja ajallaan valmistuvan linjasaneerauksen perusta. Linjasaneeraukseen tarvitaan monien eri osa-alueiden erikoisosaamista. Tämän vuoksi urakka onkin suoritettava yhteistyössä useiden eri ammattilaisten kanssa. Kyseessä ovat kiinteistön herkät ja äärimmäisen tärkeät systeemit aina putkistosta sähköihin, lämmitykseen ja ilmanvaihtoon. Putkiremontti kannattaakin siis tilata luotettavilta ja kokeneilta ammattilaisilta. Yksi tällainen on muun muassa Veljet Mäkilä Oy. Itselle sopivat urakoitsijat, rakennusliikkeen ja muut tarvittavat asiantuntijat löydät pyytämällä tarjouksia useammista paikoista. Monet rakennusliikkeet toteuttavat linjasaneerauksen niin, että sinun tarvitsee olla yhteydessä vain heihin ja he hoitavat kommunikaation ja sopimukset urakoitsijoiden kanssa. Näin suuren urakan johtamiseen tarvitaankin määrätietoinen projektinjohtaja, jolla kaikki langat pysyvät käsissä.


jaa