Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Kylpyhuone- ja saunaremontti tulee ajankohtaiseksi monesta eri syystä

Julkaistu

Mukavaa, että olet löytänyt remontoinnista, rakentamisesta ja alan ammattilaisista kertovan blogini pariin. Tänään aiheenani on kosteiden tilojen remontointi, eli kylpyhuone- ja saunaremontti. Tämä on monelle ajankohtainen aihe, ja joskus myös hieman pelätty projekti, joten haluan valaista asiaa omalta osaltani. Ehkäpä sinäkin löydät tekstistäni muutaman uuden idean.

Kylpyhuoneen tai saunan ilmeen raikastaminen onnistuu pienemmilläkin toimenpiteillä

Kosteita tiloja voidaan remontoida monesta syystä. Myös remontin laajuus vaihtelee suuresti. Joskus toivomuksena on raikkaampi ilme, joka voidaan usein toteuttaa myös pienemmillä toimenpiteillä. Tällaisia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi perusteellinen puhdistaminen, laattojen maalaaminen tai pinnoittaminen, seinien maalaaminen, uuden suihkuseinän asentaminen, joidenkin huonekalujen uusiminen ja tekstiilien vaihtaminen. Myös saunaremontti voidaan toteuttaa niin pienenä pintaremonttina kuin tilan uusimisena kokonaan.

Toisinaan vaaditaan suurempaa remonttia

Usein kylpyhuoneita ja muita kosteita tiloja uusitaan putkiremontin yhteydessä. Putkiremontti eli linjasaneeraus tulee ajankohtaiseksi usein noin 30 vuoden kuluessa putkien asentamisesta. Aika voi tosin hyvinkin vaihdella riippuen siitä, kuinka usein putkia on huollettu tai kuinka hyvin ne on asennettu alun perin. Linjasaneeraus on suuri projekti, jonka yhteydessä kylpyhuone joudutaan usein joka tapauksessa purkamaan, joten se on helppo laittaa samalla mieleisekseen.

Joskus kosteita tiloja uusitaan kosteusvaurion aiheuttamien ongelmien johdosta. Tämä voi olla melko ikävä ja suuritöinen projekti, mutta se kannattaa ehdottomasti tehdä heti kun kosteusvaurio on huomattu. Näin selvitään mahdollisimman pienillä toimenpiteillä.

Luota ammattilaisiin kaikissa remonttitoimenpiteissä

Minkä tahansa kylpyhuoneremontin tai muiden kosteiden tilojen, kuten saunan, remontoinnin yhteydessä tulee toimia tiiviissä yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Nämä remontit on parempi hoitaa kerralla kunnolla, sillä huonosti rakennettujen kosteiden tilojen seuraukset voivat olla hyvinkin kalliit.

Kosteissa tiloissa on monia huomioon otettavia seikkoja, joten edes pieneen pintaremonttiin ei välttämättä kannata lähteä itsekseen. Kaikkien tilassa olevien materiaalien tulee olla kosteuden kestäviä, jotta ne eivät lähde esimerkiksi homehtumaan. Tilan tulee olla eristetty kunnolla ja myös sähkötöiden saralla riittää kosteissa tiloissa erityisiä haasteita. Vanhemmista kohteista voi löytyä myös asbestia, joka vaatii erityistoimenpiteitä.

Olit siis suunnittelemassa millaista remonttia tahansa, kannattaa aina olla yhteydessä alan ammattilaisiin. Sellainen on esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy.


jaa