Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Vuokraa venepaikka venehallista talveksi

Julkaistu

Venepaikat vuokrataan pääsääntöisesti jo keväällä tulevalle veneilykaudelle. Varauksia voi tehdä myös veneilykauden aikana, mutta on hyvä pitää mielessä että paikkakunnasta riippuen, kilpailu paikoista voi myös olla kovaa myös siitä syystä, että usein on mahdollista varata sama vuokrapaikka jo seuraavalle vuodelle. Vuokraukset itse kauden aikana ovat voimassa kyseisen kauden loppuun saakka. Venepaikat eivät ole kaikki samanlaisia, vaan ne riippuvat myös veneen tyypistä. Paikkoja voi usein vuokrata joko yksityishenkilö tai yritys. Tässä blogissa tahdon käydä läpi erilaisten venepaikkojen vuokraamista sekä yleisiä käytäntöjä niihin liittyen.

Venepaikkoja on erilaisia

Veneitä voi säilyttää vuokratulla paikalla, ellei omaa satamapaikkaa ole. Sillä veneitä on erilaisia, niin on myös vuokrattavia paikkoja, ja onkin yleisesti ottaen veneen omistajan vastuulla että vuokrapaikka soveltuu kyseiselle veneelle. Laituripaikoissa on otettava huomioon satamarakenteet, sillä niiden on pysyttävä kunnossa veneen parkkeeraamisesta huolimatta. Mahdolliset vahingot ovat veneen omistajan vastuulla. Soutuvenepaikat ovat myös suosittuja, ja niissä voikin säilyttää perinteisten pienveneiden lisäksi myös kanoottia tai vastaavaa. Yleisesti ottaen soutuvenepaikoilla olevat veneet tulee olla vedettävissä rannalla. Paikasta riippuen, voi olla mahdollista säilyttäminen käännettynä rannalla myös talven yli. Käytännöistä on hyvä tiedustella eri kaupungeilta, sillä ne saattavat myös vaihdella. 

Veneen säilytys talvella - vuokraa venepaikka hallista

Ulkosäilytys on veneelle soveltuva, mikäli se kuivuu ennen pakkasia. Silloin on myös huolehdittava että se on suojassa säältä. Monet päättävät hoitaa talvisäilytyksen itse, mutta myös siihen voi vuokrata paikkoja yrityksiltä ja kaupungeilta. Myös sisähalleja tarjotaan vuokralle, jolloin säästä ei tarvitse murehtia, ja myös ilkivallan riski on pienempi. Halleissa ilmankosteus on tasaisempaa, jolloin veneet pysyvät paremmassa kunnossa ja saattavat vaatia pienempiä huoltotoimenpiteitä ennen seuraavaa kautta. Lämmitetyt hallit ovat soveltuvia joillekin veneille, mutta se ei ole suositeltavaa sellaisille joissa on puurunko. Kun lämpimän hallin vuokraa, saattaa se usein kattaa myös huoltotyöt jolloin itse ei tarvitse kuluttaa siihen aikaa. Talvitelakoinnin kustannuksia on vaikea arvioida, sillä se on kaupunki- ja yrityskohtaista. Siksi voikin olla hyvä idea ottaa yhteyttä muutamiin paikkoihin jotta pystytään vertailemaan hintoja. Venepaikat vuokraa luotettavasti S-Marin Oy.


jaa