Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Julkisivusaneeraukset parantavat kiinteistön arvoa ja energiatehokkuutta

Julkaistu

Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa tutustumme hieman siihen, mitä ovat julkisivusaneeraukset. Julkisivuremontti voi tarkoittaa montaa eri asiaa, sen alle voidaan kategorisoida käytännössä kaikki remontit, jotka muuttavat talon ulkonäköä ulospäin. Tällaisia remontteja ovat esimerkiksi kattoremontti, ovien ja ikkunoiden remontointi ja ulkosivunverhoilun uudistaminen. Talojen julkisivut suojaavat rakennusta sateelta, auringolta, lumelta ja tuulelta, joten asianmukaisesti hoidettu ja ylläpidetty julkisivu on tärkeä asumisviihtyvyyden kannalta. Taloista saa selkeästi paremman näköisen kun nuhjuinen julkisivu uudistetaan. Maalipintojen ja halkeilleiden elementtien korjaus tekee usein koko talon yleisilmeen modernimmaksi ja nostaa kiinteistön arvoa huomattavasti. Julkisivun huonosta kunnosta voivat myös kertoa rakenteiden kosteusongelmat sekä pintojen halkeilu ja rappeutuminen.

Mitä julkisivusaneeraukset sisältävät?

Joskus julkisivuremontti voi olla vain pelkkä maalaus, pinnoitus tai saumauksen uudistaminen. Aika usein saneeraukseen sisältyy kuitenkin muita korjaustöitä, kuten parvekkeiden, ikkunoiden tai katon uusiminen. Julkisivusaneeraukset suunnitellaan aina kiinteistökohtaisesti, ensimmäiseksi täytyy tietenkin kartoittaa lähtötilanne sekä valita sopivat korjaustavat. Julkisivunremontoinnilla voidaan myös parantaa kiinteistön lämmöneristystä. Tämä vaikuttaa positiivisesti kiinteistön lämmönkulutukseen ja energiatehokkuuteen, joka luonnollisesti tuo säästöjä sekä parantaa asumismukavuutta huomattavasti.    

Julkisivusaneerauksen hinta vaihtelee remontin suuruuden mukaan

Julkisivuremontin yhteydessä, voidaan samassa kohteessa toteuttaa myös muita urakoita. Näitä voivat olla esimerkiksi ikkunoiden uusiminen, parvekkeen remontoinnit tai mikäli tarvetta on, voidaan myös lämmöneristystä kohentaa. Omakotitaloissa yleensä korjataan myös eristyksiä, rimoitukset, räystäänaluslaudat ja räystäiden asennukset. Julkisivusaneerauksen hintaan vaikuttaa tarvittavien remonttien määrä. Pelkkä talon maalipinnan uudistus on selvästi edullisempi vaihtoehto, kuin pinnoittaa koko talo uudestaan. Sillä silloin vanhaa pintamateriaalia ei tarvitse purkaa kokonaan.

Omakotitalon julkisivusaneeraukset

Saneerattavaan kohteeseen valittavat julkisivumateriaalit toki vaikuttavat myös remontin hintaan. Omakotitalot verhoillaan usein puupaneeleilla, ja käytetyn paneelin ominaisuudet, kuten paksuus ja profiili ja vaikuttavat hintaan. Rappaus voidaan tehdä tiili- ja betonipintojen lisäksi myös puurunkoiseen talon seinäpinnoille. Omakotitalon rappauksella talosi saa kokonaan uuden ilmeen ja voit valita talosi julkisivuun haluamasi värin laajasta valikoimasta. Kun julkisivuremonttia tehdään kerrostaloon tai omakotitaloon, joudutaan räystästyöt ja talojen päädyt tekemään korkealta käsin. Nämä työt tulee aina tehdä määräysten mukaisilta rakennustelineiltä, jotta turvallisuusmääräykset täyttyvät. Spaaki Oy hoitaa remontit monipuolisesti pääkaupunkiseudulla. 


jaa