Rakentaminen ja urakoitsijat

« takaisin kotisivulle (homepage)

Kylpyhuoneremontti on monin tavoin kannattava

Julkaistu

Kylpyhuoneen ja muiden märkätilojen keskimääräiseksi käyttöiäksi lasketaan noin 25 vuotta. Sen jälkeen tilan kunto tulisi tarkistaa. Pieneen remonttiin kuuluu vain silikonisaumojen uusiminen, mutta isommassa saneerauksessa saatetaan vaihtaa koko vesieristys ja laatoittaa tai pinnoittaa tila täysin uusiksi.

Hinta vaihtelee työn laajuuden myötä

Kylpyhuoneremontti on laaja käsite, joka kattaa kaiken pienistä wc-remonteista isoihin, koko saunaosaston saneerauksiin. Näin ollen ihan aluksi on viisasta kartoittaa, mitä kodissa tarkkaan ottaen on korjattava. Jos havaitaan kosteusvaurioita, on kyseessä saneeraus, joka on pakko laajentaa laatoituksen alla oleviin rakenteisiin. Jos remontoitavana on vanha talo, voi vastaan tulla asbestia, jonka poisto vaatii erityisvälineistöä. On paras antaa asiantuntijan tehdä arvio kulloisestakin korjaustarpeesta, minkä jälkeen asiakas päättää pintamateriaaleista eli valitsee itsellensä mieluisimmat tai sopivimman hintaluokan laatat ja kalusteet.

Mikäli märkätilan muotoa muutetaan tai laajennetaan, on seiniä purettava tai väliseiniä rakennettava lisää. Näin perusteellinen saneeraus on luonnollisesti hintavampi kuin jos tilan muoto pysyy samana eikä väliseiniä lisätä. Mikäli kosteusvaurioita ei löydy pesuhuoneen ulkopuolelta, saattaa kylpyhuoneremontti rajoittua vain pesuhuoneeseen, jolloin saunatila voidaan jättää saneeraamatta. Kerrostaloissa, joissa yhteiset saunatilat ovat toisaalla, remontti rajoittuu pääsääntöisesti pelkän kylpyhuoneen sisälle. Toisaalta iäkkäissä märkätiloissa voi eteen tulla lattiakaivojen, putkistojen ja jopa sähköjohtojen uudelleen asennuksia, jolloin lattia- ja seinärakenteita joudutaan osittain purkamaan.

Esteettömyys yhtenä näkökulmana

Väestö ikääntyy kaikkialla maailmassa, mikä on tuonut asumiseen uusia haasteita. Kylpyhuoneremontti voidaan hyvin toteuttaa esteettömästi. Mahdollinen vanha kylpyamme poistetaan ja suihkutila suunnitellaan riittävän tilavaksi, jotta siellä voi kääntyä pyörätuolilla tai ottaa rollaattori tueksi. Esteettömyyteen liittyy myös tekniikkaa, jota voidaan asentaa remontin yhteydessä. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset liiketunnistimet, joita voidaan asentaa vesihanaan tai valojen yhteyteen. Vesihanat voidaan myös säätää termostaatilla siten, että liian kuumaa tai kylmää vettä ei pääse yllättäen tulemaan. Veden juoksun kesto voidaan myös säätää, jolloin vedentulo katkeaa tietyn käyttöajan päätyttyä.

Kaiken kaikkiaan nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kylpyhuoneremontti on hyvä tehdä säännöllisesti, jolloin vesivahinkoja ei pääse syntymään eikä kosteutta leviämään talon rakenteisiin. Ajanmukaistettu kylpyhuone palvelee käyttäjänsä tarpeita muutoinkin parhaiten.

Pesuhuoneremontit ammattitaidolla hoitaa Oulun Remontti Idea Oy.


jaa